web analytics

Rezultat ‘ Iznenadne posete ‘…

Poštovane komšije,

Danas smo bili na razgovoru sa Vesićem, gradskim pravobraniocem i direktorom Gradskog zavoda za veštačenje u skupštini grada i rečeno nam je sledeće:

pošto je 18 stanara već podnelo tužbu protiv grada u vezi istog problema( grupa stanara iz Vojvođanske) , a oni(grad) iako svesni opravdanosti naših zahteva ne mogu da menjaju naše ugovore bez sudske odluke, oni se obavezuju da će odmah na prvom ročištu da traže od suda da da se angažuje Gradski zavod za veštačenje koji bi uradio reviziju-veštačenje proizvodne cene svih 1.000 stanova iz našeg zajedničkog konkursa. Zašto? Da ne bi, kako sami kažu, rizikovali da izgube hiljadu sporova i plaćaju sudske troškove ako je ishod izvesan već na osnovu jednog spora. To ima smisla i nama pije vodu i na pitanje da li je potrebno da mi ipak podnesemo jednu ili više tužbi bili su izričiti u tome da nema potrebe, i da time ništa nećemo promeniti niti dobiti, jer će oni već tražiti veštačenje za sve kako bi nakon njegovog okončanja i u zavisnosti od ishoda mogli da donesu odluku, sada opravdanu sudskim epilogom, o promeni cene i obeštećenju svih stanara. Grad će da plati to veštačenje i nas kao ni stanare iz Vojvođanske, u ovom slučaju, neće koštati ništa, pod pretpostavkom da se i stanari iz Vojvođanske slože sa tim da je i za njih prihvatljivo da zavod uradi veštačenje. Oni nas znači gledaju kao deo iste inicijative i istog projekta bez obzira na našu fizičku odvojenost te bi se sada moglo reći da je sudbina naše borbe zapravo u njihovim rukama. Pravobranilac očekuje prvo ročište do kraja godine. Uprkos mom insistiranju direktor zavoda nije mogao da mi precizira niti da mi da makar orijentacione vremenske okvire u kojima bismo mogli da očekujemo da završe veštačenje ali pretpostavljam iz razgovora, da sigurno neće biti manje od 6 meseci.
Potencijalno rešenje jeste drugačije od očekivanog ali jeste jedini predlog rešenja koji imamo i pod pretpostavkom da zavod neće doći do značajno drugačije cene, a pitao sam ih i o toj mogućnosti, vodi u nekom razumnom roku, ka konašnom razrešenju. A zašto kažem razumnom? Pa odmah nakon veštačenja, ako ni jedna od strana ne bude opstruisala i produžavala proces on može da se okonča sudskom odlukom, i da grad donosi odluku o tome da se urade aneksi svih ugovora.

Osim toga bilo je reči i o ostalim temama od značaja za naše naselje kao što su:

  • vrtić će početi sa radom od oktobra , u toku je konkurs za prijem vaspitača
  • za školu se očekuje okončanje istraživanja-analize potreba za ceo Novi Beograd, takođe do kraja oktobra
  • kako se Parking servis izjasnio da nema ekonomski interes da preuzme našu garažu, grad hoće da nam bez nadoknade da na upotrebu garažu, pokloni nam rampu, a da mi sami preuzmemo odgovornost za njeno održavanje.
  • organizovaće nam sastanak sa odgovrnim licem u vezi sa potencijalnom promenom zone na inicijativu naseljenih građana
  • i podržavaju uvođenje još nekih alternativnih linija gradskog prevoza na našu inicijativu

Moguće je da sam nešto i propustio da vam prenesem ali detaljno ćemo o tome popričati na sastanku koji bismo, posle ove letnje pauze, mogli da održimo narednih dana ako se slažete.

Rezultat ‘Iznenadne posete’…

Srdačan pozdrav svima,
A.Ilić

Leave a Reply

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com