web analytics

GREJANJE…UGOVOR I SVA OSTALA PITANJA !!!

Polako se bliži početak grejne sezone i svakako da postoji potreba da se obavi potpisivanje novog ugovora sa preduzećem koje će vršiti očitavanje i obračun potrošnje.
Koliko je nama poznato, u našem naselju postoje tri preduzeća koja su obavljala te poslove u protekle dve godine.
Danas se nalazimo u siuaciji da moramo potpisati novi ugovor sa nekim od navedenih preduzeća.
Mnogo je pitanja, mnogo je i odgovora ali nažalost, istina je uvek, ‘tamo negde, između’…
U ovom trenutku, nemamo konkretne informacije šta i kako raditi dalje ali svakako da će Predstavničko telo Naselja MMA kao i nekolikiko naših komšija, pokušati da sazna detalje po ovom pitanju i pravovremeno objavi informacije !

U međuvremenu, na ovim stranicama možete postaviti pitanja a mi ćemo se potruditi da što pre nađemo pravi odgovor ili rešenje.

One thought on “GREJANJE…UGOVOR I SVA OSTALA PITANJA !!!

  1. Očitavanje je samo jedan od problema. Ako sam dobro shvatio ističe druga godina i nadzor podstanica prelazi u nadležnost Beogradskih toplana…? Da li će se primopredaja obaviti u toku priprema za grejnu sezonu ili naknadno? Deo tih priprema je i ispuštanje vazduha iz sistema. Reklo bi se da u prethodnom periodu to nije valjano rađeno. Postoji sumnja da ventili u stanovima na poslednjim spratovima nisu dirani a da se bez njih ovaj posao ne može do kraja obaviti. Da li će naši predstavnici pratiti ove aktivnosti, primopredaju i pripreme za grejnu sezonu. Podsećam na problem šuštanja radijatora koji će ponovo biti aktuelan. Toplanama je poželjno skrenuti pažnju na ovaj problem pravovremeno… jer će na dalje oni primati pritužbe vezane za curenje i šuštanje i slati ekipe. Da li će se i ova sezona završiti ignorisanjem problema od strane nadležnih (ranije to je bio “Vezuv” koji je instalacije i postavljao) ili posle primopredaje ima više šansi da se nešto preduzme. Napominjem da sam prinuđen da isključujem i izolujem (ćebićima) radijatore ali da to samo delimično smanjuje buku. Dakle ne samo da ne mogu da koristim grejanje nego trpim i meltretman. Isto je i kod komšija (MMA48), mada ovom problemu pridaju različiti značaj i različito ga podnose. Ja u stanu provodim ceo dan (radim kod kuće) i nepredvidivo je kako ću podneti još jednu zimu izložen ovoj iritirajućoj buci… možda ću, slično stanarima “smrdljivih zgrada” spas morati da potražitm u iseljenju… jer konstantna izloženost zvucima koje proizvodi sistem grejanja u MMA sigurno utiče na zdravlje svih koji su tome izloženi, pridavali oni to me značaj ili ne… Pozdrav.

Leave a Reply

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com